Nieuws
1068856
Nieuws

Officieel: Mercedes S-Klasse met 14% bijtelling

De S-Klasse van Mercedes is er nu ook officieel als plug-in hybrid en daarmee arriveert deze S500 Hybrid een stuk eerder dan verwacht. De zakelijke rijder betaalt straks slechts 14% bijtelling voor deze luxe hybride limousine.

Het nieuwe model combineert een 3,0 liter turbocharged V6 met een 80 kW elektrische motor. Dit zorgt voor een verbruik van slechts 3 liter per 100 kilometer en een CO2-uitstoot van 69 gram per kilometer. De sprint van 0 naar 100 km/u kan in 5,5 seconden en topsnelheid is begrensd op 250 km/h.

Elektrisch

Dankzij een grote accu kan de S500 tot 30 kilometer volledig elektrisch rijden. De bestuurder kan voor vier verschillende instellingen kiezen die betrekking hebben op het verbruik van de Mercedes. In HYBRID werken beide motoren samen voor de aandrijving en in E-MODE rijdt de limousine alleen op elektriciteit. Daarnaast is er E-SAVE, waarbij alleen de brandstofmotor wordt gebruikt, waardoor de accu vol blijft voor een later moment. Als laatste is er CHARGE, waarbij de batterij wordt opgeladen tijdens het rijden.

Stopcontact

De S500 Hybrid is de derde hybride in het assortiment van de S-Klasse, want vanaf de start was de auto al leverbaar als S400 Hybrid en S300 BlueTEC Hybrid. De S500 is als enige ook op te laden via het stopcontact, terwijl de twee anderen alleen profiteren van energie die wordt opgewekt door de auto.