Nieuws/Binnenland
1068869
Binnenland

Brabantse student vast in Vietnam na ongeluk

De 20-jarige Tim Valk uit Loon op Zand zit sinds het begin van deze maand vast in Vietnam nadat hij met een gehuurde motorscooter betrokken was geraakt bij een fataal ongeluk.

De Brabantse student wordt ervan beschuldigd dat hij het ongeluk heeft veroorzaakt terwijl hij zonder rijbewijs reed. Zijn oom Geert Wijtvliet heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Het voorarrest van Tim is snel na zijn aanhouding met twee maanden verlengd. Zijn familie vreest dat het voorarrest kan oplopen tot zestien maanden.

Inzamelingsactie

Familie en vrienden zijn een inzamelingsactie begonnen omdat smartengeld voor de nabestaanden van het slachtoffer de procesduur kan verkorten en tot een lage straf kan leiden.

Tim Valk was samen met een vriend op vakantie in Vietnam. Het ongeluk gebeurde op het tropische eiland Phu Quoc aan de zuidwestkust van Vietnam. De jonge student werd geschampt door een spookrijdende motorrijder waardoor hij de macht over het stuur verloor en inreed op een aantal voetgangers.

Een 51-jarige voetganger overleed twee dagen na de aanrijding. De jonge Nederlander raakte zelf gewond aan hand, arm en hoofd.