Nieuws/Binnenland
1068877
Binnenland

Fable Legends aangekondigd voor Xbox One

Lionhead Studios werkt aan Fable Legends voor de Xbox One. Dat maakte Microsoft bekend op een persconferentie tijdens de Gamescom-beurs in Keulen. Daar toonde het bedrijf verschillende exclusieve bonusacties voor Xbox One-spellen, samen met enkele nieuwe games.

Fable Legends is een coöperatieve game voor vier spelers. Het spel speelt zich online af in de magische wereld van Albion. Dankzij SmartGlass-functionaliteit kunnen spelers ook de rol aannemen van de slechterik, om zo de medespelers te dwarsbomen. Een releasedatum werd niet genoemd, maar waarschijnlijk is het spel nog niet af ten tijde van de Xbox One-lancering.

Ook onthulde Microsoft dat Cobalt als eerste op de Xbox One en Xbox 360 uitkomt. Het spel wordt uitgegeven door Mojang, de studio achter Minecraft. Peggle 2 en Plants vs. Zombies: Garden Warfare zullen ook eerst lanceren op de Xbox One, om later pas te verschijnen op andere platformen.

Ubisoft werkt aan een hele nieuwe game die speciaal is gemaakt voor de Kinect-camera. Fighter Within is de opvolger van Fighter Uncaged. In dit vechtspel bestuur je de personages door vechtbewegingen na te bootsen, die de Kinect-camera kan lezen. De game wordt verwacht in de kerstperiode van 2013.

Call of Duty: Ghosts was wederom van de partij. Naast een nieuwe online modus met de naam Blitz, komt er ook een exclusieve Xbox One-bundel waarmee de game verpakt wordt. Zoals al bekend zal extra content voor het spel eerst op de platformen van Microsoft verschijnen.

Tenslotte werd bekend dat Europeanen die de Xbox One voorbestellen, de voetbalgame FIFA 14 er gratis bij krijgen. Al snel werd echter duidelijk dat deze actie niet voor Nederland geldt, omdat de Xbox One hier pas volgend jaar in de winkels ligt. Wel kunnen FIFA-spelers met een Xbox One de exclusieve Ultimate Team-modus tegemoet zien. Hiermee kunnen ze  legendarische voetballers (zoals Ruud Gullit) en extra in-game voorwerpen kopen.

De Xbox One is speelbaar aanwezig op de Gamescom-beurs. In Duitsland wordt de spelcomputer dit jaar nog uitgebracht, maar in Nederland pas in 2014.