Nieuws/Binnenland
1068882
Binnenland

Slimmer wandelen en fietsen met 4G

Voor wie graag wandelt of fietst is een smartphone met 4G een absolute uitkomst. Het supersnelle mobiele internet en de verbeterde dekking zorgen ervoor dat je als fietser of wandelaar je route nóg slimmer kunt uitstippelen. De volgende drie apps, in combinatie met 4G, helpen je om je volgende fiets- of wandeltocht leuker en gemakkelijker te maken.

1: Maps 3D

De applicatie Maps 3D is zowel handig voor wandelaars als voor fietsers. Door een pin op de kaart te laten vallen plant de app automatisch een route en kun je meteen met je tocht beginnen. Handig aan de app is ook het overzicht van wandelroutes gemaakt door anderen. Met Maps 3D heb je dus altijd een nieuwe wandelroute op zak, die je met 4G nóg sneller kunt plannen en bijwerken. De handige 3D-weergave laadt daarnaast een stuk sneller met het snelle 4G-internet.

Meer over Maps 3D.

2: Bikemap

Met Bikemap is het plannen van een langere fietsroute een fluitje van een cent. De indrukwekkende en levendige gebruikersgemeenschap achter Bikemap en Bikemap.net hebben een groot overzicht aan lange fietsroutes opgebouwd. Dus als je een keer behoefte hebt aan een tocht die wat intensiever is dan je wekelijkse zondagochtendfietstocht, dan biedt Bikemap de uitkomst. Erg handig, vooral als je dus veel fietst.

Meer over Bikemap.

3: Natuurroutes van Natuurmonumenten

Een vakantie in eigen land is natuurlijk niet compleet zonder wandeling door de natuur. De applicatie Natuurroutes van Natuurmonumenten stippelt de leukste wandelroutes voor je uit die je bovendien de indrukwekkende Nederlandse natuur vanaf de eerste rang laten beleven. Met 4G op je smartphone werkt de applicatie nog sneller en heb je zo een nieuwe wandelroute gepland. Mocht je op een onderdeel van de route een minder goede dekking hebben, dan kun je de routes in de app ook volledig downloaden. Zo heb je je favoriete wandelroute altijd bij de hand.

Meer over Natuurroutes van Natuurmonumenten.

Voor meer informatie over 4G van KPN en de beschikbaarheid in jouw woonplaats kun je terecht op KPN.com/4G.