Nieuws/Binnenland
1068897
Binnenland

Steeds meer zon en warmer

Wolkenvelden trekken vandaag over ons land. Later breekt de zon daar vaker doorheen. De neerslag zijn we voorlopig kwijt. Het wordt vanmiddag maximaal 20-23 graden en er staat weinig wind.

Een hogedrukgebied breidt zijn invloed tot over onze omgeving uit. De rest van de week krijgen we daardoor zeer fraai zomerweer. Komende nacht is het overal helder.

Morgen volgt een fraaie woensdag met hooguit wat sluierbewolking. Het is verder overwegend zonnig. De maxima komen uit op 21-25 graden en er staat weinig wind. Tot in het weekeinde volgt een periode met zonnige perioden en plaatselijk wolkenvelden. Het is fraai zomerweer met maximum temperaturen tussen 23 en 28 graden. De wind is overwegend oostelijk van richting.

In het weekeinde neemt de kans op een verspreide regen- en onweersbui weer toe. In Spanje is het snikheet. De maxima liggen er in het binnenland rond of boven de 40 graden. Ook in Frankrijk wordt het warm tot zeer warm. Bij ons is het fraai zomerweer maar tropische temperaturen worden niet verwacht.