Nieuws/Buitenland
1068909
Buitenland

Minister naar Marseille om reeks moorden

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls gaat dinsdag naar Marseille om de politie steun te bieden na een nieuwe afrekening in de onderwereld. Maandagavond werd een 25-jarige man op straat doodgeschoten. Het was de 13e afrekening in het criminele milieu van de stad sinds begin dit jaar. Zondag nog werd vlakbij de oude haven in het centrum een 18-jarige jongeman door drie daders doodgestoken.

Valls liet dinsdag in een verklaring weten dat hij extra mensen en middelen aan de politie zal geven. Valls zei dat het hoofd van de recherche hem heeft verteld dat er „meer rechercheurs nodig zijn om de kern aan te pakken van de drugshandel die de stad aantast”.

Het is niet de eerste tocht van Valls naar de havenstad van 850.000 inwoners die in grootte de tweede stad van het land is. Rond de gemeente Marseille wonen nog zeker 850.000 mensen. In september vorig jaar boog Valls zich met een reeks collega's over het lot van de stad. Toen werden twee grote speciale zones ingesteld waar de veiligheid een prioriteit zou zijn. Honderden extra agenten en gendarmes zijn toen naar Marseille gestuurd.

Plaatselijke politici klagen nu dat Valls' bezoekjes en agenten geen enkel resultaat hebben bereikt in de strijd tegen de drugscriminaliteit.