Nieuws/Binnenland
1068938
Binnenland

Voortvluchtige topcrimineel gepakt

De sinds enkele jaren voortvluchtige Nederlandse topcrimineel Roeland B. is gepakt. De man, in België veroordeeld tot vijf jaar cel vanwege betrokkenheid bij de zogenoemde Bende van 700 miljoen die zich bezighield met grootschalige drugstansporten, werd gearresteerd op zijn onderduikadres in Dedemsvaart.

Volgens Martijn van Steenbruggen, commissaris van de recherche in Brussel, stond B. hoog op het verlanglijstje van zijn korps. "Hij was een van de kopstukken van een groepering die behoorlijk actief is geweest in het criminele milieu. Zijn mededaders zitten al geruime tijd vast. Wij waren al geruime tijd naar B. op zoek en zijn blij dat hij nu in de cel zit. Zijn arrestatie is in een goede samenwerking gegaan met onze collega’s van het Team Executie Strafvonnissen in Nederland."

Roeland B., die door het Hof van Beroep in Antwerpen werd veroordeeld in wat de grootste drugszaak ooit wordt genoemd in België, werd in juli 2011 ook al bijna in de kraag gevat, maar toen wist hij in de Belgische kustplaats Knokke op het nippertje te ontkomen aan de getipte politie. Daarna dook hij weer onder, naar nu is gebleken onder andere in Dedemsvaart. De bende waar hij toebehoorde, smokkelde grote partijen drugs en sigaretten naar het buitenland ter waarde van in totaal 700 miljoen euro.