Nieuws
1068978
Nieuws

Weblog van de week

Spierpijn van de chronische spagaat

Laura Marcus (43) is moeder, directeur van openluchttheater Caprera in Bloemendaal, agente van Leonie Jansen én programmeur bij theater de Muze in Noordwijk. Hoe zij al die ballen tegelijk in de lucht houdt, leest u deze week in haar blog.

Naam: Laura Marcus

Leeftijd: 43 jaar

Beroep: Directeur Openluchttheater Bloemendaal (en programmeur Theater de Muze Noordwijk en Agente Leoni Jansen)

Relatie: met Michel (46)

Kinderen: Pim (11) Lola (8, bijna 9)

Favoriete website: www.theaterkrant.nl

Typisch vrouwelijke eigenschap: Eerst denken aan anderen dan aan jezelf

Een vrouw moet ooit in haar leven: niet lopen zeiken over haar gewicht (dat ooit moet nog komen bij mij)

---------------------------------------------------------------

Multitasking is iets waarvan ikzelf denk dat ik er goed in ben. Maar regelmatig vind ik mijn tandenborstel naast de wasmachine omdat ik er ‘s nachts bij thuiskomst nog een was in heb gedaan en was vergeten dat ik eigenlijk mijn tanden aan het poetsen was.

Van de week hebben we Pim opgehaald op zijn muziekkamp. Een heerlijke week heeft hij gehad die eindigde met een uitvoering voor ouders. Eigenlijk moest ik op mijn werk zijn, met een voorstelling ’s avonds is er heel veel te regelen: gastenlijsten, catering, financiële afhandeling, munten en geld tellen, rolstoelplekken, overleg medewerkers, mopperende wandelaars voor wie het park gesloten is, etc. De waan van de dag in een theater is enorm groot. Maar het gezin ging terecht gewoon voor. Genietend van het kind dat heerlijk half verwilderd (kleren nog schoon en de hele week op blote voeten gelopen) ons tegemoet kwam, ontroerde hij ons met zijn gitaarspel en zang. En ondertussen werd ik door het werk gebeld, geappt en gesmst. En heel stiekem probeer je dan toch snel te antwoorden: dat dat affiche gemaakt mag worden en de incasso’s geregeld. Handig hoor dat je alles tegelijk kan. Als ik maar van dat eeuwige schuldgevoel afkwam. Naar mijn kinderen, man, werk, moeder, zusje, vriendinnen, mijn hardloopwensen en de stapel boeken naast mijn bed. Wat een roteigenschap.

Het gezin was laatst een paar dagen zeilen. Tussen alle bedrijven door heb ik het hele huis opgeruimd en schoongemaakt. Dochter Lola keek in alle kamers en toen ik blij vroeg hoe ze het opgeruimde huis vond zei ze: “ Niet gezellig. Rommelig is trendy”.

Zondag las ik een boek in mijn Amsterdamse zonnige erker. En ik beloofde mezelf weer dat ik meer gebruik ga maken van die 44 hectare prachtig park bij het theater.