Nieuws
1068986
Nieuws

Problemen dreigen voor ondernemers in Egypte

Doordat de grote touroperators hebben besloten om hun reizen naar Egypte tijdelijk stop te zetten, krijgen de Nederlanders ondernemers in het Noord-Afrikaanse land het steeds moeilijker.

Karin Bavinck voelt in haar restaurant Carm Inn in Dahab (dicht bij Sharm-el-Sheikh) duidelijk dat er minder toeristen komen. „Mijn klanten zijn voornamelijk toeristen. Hoewel het hier rustig is, zijn de toeristen nu schrikachtiger en komen minder snel hun hotel uit”, weet de restaurantexploitant.

Aart Bos van het Orange Café in Hurghada, ziet ook per dag minder Nederlanders komen. Hij vindt het advies van Buitenlandse Zaken overdreven. „Ik kom dagelijks in de stad en op de markt en het is rustig, de Egyptenaren hier zijn vooral bang hun baan te verliezen als de toeristen niet meer komen”, zegt Bos.

Bos heeft zelf zeven Egyptenaren in dienst en is bang dat die als het zo doorgaat op straat komen te staan. De café-eigenaar vertelt: „Hurghada is nog niet eens 100 procent hersteld van de revolutie in 2011, toen kwamen ook weken geen toeristen en zijn veel winkels gesloten”.

Chris Azab, duikinstructeur in Sharm-el-Sheikh, is behoorlijk geschrokken van het negatieve reisadvies. „Binnen 2 weken komen hier veel mensen zonder werk te zitten, maar de toeristen die hier nu zijn vermaken zich prima. In Sharm-el-Sheikh is net zoals in 2011 niets aan de hand,” benadrukt Azab.

Azab durft ook 's avonds nog de straat op. Ze licht toe: „Wij rijden gewoon rond en ik ben afgelopen weekend nog gaan stappen. Alles gaat door, alleen zijn er helaas veel minder toeristen.”