Nieuws
1068989
Nieuws

Film Jobs is iFlop

Alles wat Steve Jobs als baas van Apple aanraakte veranderde in goud, maar dat geldt niet voor de film die over zijn leven is gemaakt. De film Jobs, die van het weekend in première ging in de VS en Canada, leverde in het openingsweekend slechts $6,7 miljoen op. Daarmee kwam Jobs niet verder dan een zevende plaats op de lijst met bestbezochte films van het weekend. Dat meldt The Wall Street Journal.

De film gaat over de hoge pieken en diepe dalen die Jobs' carrière bij Apple doormaakte. Steve Jobs, gespeeld door Ashton Kutcher, startte in 1977 samen met Steve Wozniak het technologiebedrijf. Acht jaar later werd hij de laan uitgestuurd, maar Jobs kwam in 1997 weer terug als hoogste baas van Apple. Hij haalde de bezem door het in verval geraakte bedrijf, dat na de introductie van de iPod in 2001 ongekende groei doormaakte.

Comeback

Hoewel Amerikanen dol zijn op een goed comeback-verhaal, blijven rijen voor bioscoopzalen uit. Volgens critici ontbreekt het de film aan het oog voor details waar de hoofdpersoon beroemd mee werd. Bovendien houdt het verhaal op voordat Apples echte gloriedagen, met iTunes, iPhone en iPad, van start gingen. Filmcritici gaven de film een score van 25% op recensiesite Rotten Tomatoes, het publiek was iets barmhartiger met een waardering van 53%.

Schijntje

De productie van de film kostte ongeveer $12 miljoen, een schijntje in vergelijking met de honderden miljoenen kostende kaskrakers als Pirates of the Caribbean, Spider Man en Batman. Distributeur Open Road Films gooide er nog een flinke advertentiecampagne tegenaan, maar ook die mocht niet baten.

Mocht u ondanks de lauwe ontvangst benieuwd zijn, Jobs gaat in ons land op 5 september in première.