Nieuws/Binnenland
1069010
Binnenland

Hof doet uitspraak over gedode militair Fritz

Jos van D., die ervan wordt verdacht dat hij beroepsmilitair Laurens Fritz in september vorig jaar heeft gedood, hoort dinsdag wat het gerechtshof in Den Bosch voor straf voor hem in petto heeft. Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat de rechters hem 12 jaar gevangenisstraf opleggen voor doodslag op de militair.

De 30-jarige Fritz is in september 2011 in de Limburgse plaats Herkenbosch omgekomen door grof geweld, zo zegt het OM. Hij zou ruzie hebben gehad om de verbouwing van zijn huis. De aanklager meent dat Van D. de militair tegen zijn hoofd heeft geslagen en gewurgd. Daarna heeft hij het lijk van Fritz achtergelaten in een maïsveld achter diens woning.

Wat er precies is gebeurd, is tijdens de rechtszaak tegen Van D. niet bekend geworden, omdat de verdachte zich op zijn zwijgrecht beroept. Toch denkt justitie dat ze genoeg bewijs heeft waarop Van D. veroordeeld kan worden. „Verdachte is de laatste die het slachtoffer in leven heeft gezien en er is in het huis van verdachte veel bloed van het slachtoffer gevonden”, aldus het OM.

Van D. kreeg van de rechtbank in Roermond eerder al 10 jaar celstraf opgelegd. Tegen die straf is hij in hoger beroep gegaan.