Nieuws/Binnenland
1069400851
Binnenland

Beelden verspreid van mannen die ramen van persfotograaf ingooien

VLAARDINGEN - De politie deelt beelden van twee mogelijke daders die de ruiten van een woning van een persfotograaf in Vlaardingen op vrijdagavond 14 mei hebben ingegooid. Ook worden foto’s van een rode bestelbus en een grijze Volkswagen Golf gedeeld, die rond de tijd van het incident in de straat reden. De politie vraagt of mensen de daders of auto’s herkennen.

Meerdere stenen vlogen die avond rond 21.00 uur door de ramen van de woning in de wijk Holy-Noord in Vlaardingen. Niemand raakte gewond, „maar de schrik zit er goed in”, zegt de politie. Een van de stenen belandde naast het bed van de moeder van fotograaf Joey Bremer. Hij denkt zelf dat het om een wraakactie van hooligans kan gaan.

Op de vrijgegeven beelden zijn twee mannen te zien, eerst zonder bivakmutsen en dan met. Op de foto met bivakmutsen rennen de mannen weg. Een van hen draagt donkere sneakers met opvallende zolen. Deze sneakers zijn op zowel de beelden met als de beelden zonder bivakmutsen te zien. Mogelijk gaat het dus om dezelfde personen, zegt de politie.

Ook worden foto’s van een bestelbus en auto getoond. „Op de beelden zien we dat rond 20.50 uur een rode bestelbus de straat waar de persfotograaf woont, inrijdt”, schrijft de politie. „De rode bus rijdt vervolgens achter de Volkswagen aan. We hebben het vermoeden dat de bestuurders van deze auto’s betrokken zijn geweest bij het incident.”

Door deze beelden te delen hoopt de politie meer informatie over de verdachten binnen te krijgen. „Helaas heeft de politie nog weinig tips binnengekregen over de verdachten van deze zaak. Achter de schermen wordt er natuurlijk alles aan gedaan om deze zaak op te lossen”, schrijft de politie.