Nieuws/Binnenland
1069594
Binnenland

Zorginstelling ontruimd na beschieting

Een zorginstelling in de Antillenstraat in Groningen is vrijdag volledig ontruimd nadat twee keer op het pand was geschoten. Onbekenden vuurden woensdag kogels af op een van de wooneenheden. Een week eerder gebeurde dat ook. Niemand raakte gewond. De 29 jongeren die er wonen zijn tijdelijk elders ondergebracht.

Dat maakte divisiemanager Rik Bakker van zorginstelling Novo vrijdag bekend. In de Antillenstraat wonen jongeren met een verstandelijke beperking.

Volgens Bakker zijn de beschietingen gericht op één persoon. De schutters hebben echter twee keer op de verkeerde woning geschoten.

Bakker zegt geen idee te hebben wie er achter zitten en waarom er is geschoten. De politie bevestigde de twee incidenten en onderzoekt de zaak.

Of en wanneer de bewoners van de instelling weer terug kunnen naar hun onderkomen in de Antillenstraat, weet Bakker nog niet. De schrik zit er goed in bij de cliënten van Novo. „Ons eerste doel is de mensen hun gevoel van veiligheid weer terug te geven. Dan zullen we bekijken of ze terug willen keren of niet.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop