Nieuws/Binnenland
1069967468
Binnenland

Man in Rosmalense vijver werd doodgestoken

DEN BOSCH - Een 53-jarige man die dood in een vijver in Rosmalen is gevonden, is doodgestoken. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag bekendgemaakt bij de eerste zitting in het proces tegen de 23-jarige Bredase verdachte bij de rechtbank in Den Bosch.

Het slachtoffer, Bart van Betuw, was maanden vermist. Zijn lichaam werd 25 april vorig jaar gevonden door iemand van de plantsoenendienst in een vijver op het voormalige terrein van de ggz. In eerste instantie waren er geen aanwijzingen voor een misdrijf, maar na sectie bleek dat wel. De man is meermalen met een mes of puntig voorwerp in zijn nek, hals, hoofd of lichaam gestoken, aldus justitie.

Pas in februari van dit jaar werd een verdachte aangehouden in de penitentiaire inrichting in Vught. Daar zat hij vast voor een ander geweldsdelict.

In beide strafzaken die tegen de verdachte lopen, speelt homoseksualiteit een rol. Justitie kan echter niets over het motief vertellen, zei een woordvoerder. De zaak over de dood van Bart van Betuw wordt in augustus inhoudelijk behandeld.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd