Nieuws/Binnenland
1070465
Binnenland

Scooterzaak in as na zeer grote brand Woerden

Bij een zeer grote brand op een industrieterrein in Woerden is dinsdagmiddag een bedrijfsverzamelpand in vlammen opgegaan. Dat meldde de Veiligheidsregio Utrecht. Eén persoon heeft rook ingeademd en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand ontstond even na 16 uur in een scooterzaak in het pand en ging gepaard met enkele ontploffingen. Later sloeg het vuur over naar een naastgelegen ventilatie- en hoogwerkersbedrijf„De scooterwinkel is grotendeels ingestort en het naastgelegen bedrijf ziet er ook niet best uit”, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. „We konden voorkomen dat de brand verder uitbreidde naar een garagebedrijf, maar ook dat pand heeft rook- en waterschade.” De Woerdense brandweer werd geassisteerd door collega's uit onder meer IJsselstein, Houten, Maarssen en Leidsche Rijn.

Of de winkel open was toen de brand ontstond, is nog steeds niet duidelijk. Wel noemt de veiligheidsregio de kans heel klein dat er nog slachtoffers tussen het puin liggen. „Volgens mij was iedereen eruit toen de brandweer arriveerde”, stelt de zegsman.

Boven de panden hingen dikke zwarte rookwolken, die vanaf grote afstand te zien waren en langzaam over Woerden dreven. Inwoners van de stad werd geadviseerd hun ramen en deuren gesloten te houden.

Rond half 7 kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Circa een uur later kwam er nog rook uit het gebouw en moesten diverse kleine brandhaarden in het gebouw nog geblust worden, maar voor de meeste hulpdiensten zat het werk erop.