Nieuws/Binnenland
1070490
Binnenland

Noordoosten nog enkele buien

Zeist, 13 augustus 2013 - De zomer is even in het slop geraakt met vanmiddag veel buien en plaatselijk ook onweer. Vanavond trekken over het noordoosten nog enkele buien, maar op veel andere plaatsen is het droog en kan de zon nog een tijd schijnen. Vannacht aan de (noord)kust nog een bui, maar morgen blijft het op de meeste plaatsen droog met regelmatig zon.

Vanavond trekt over het noordoosten eerst nog een aantal buien. In het midden, zuiden en westen is het zo goed als droog en kan de zon nog een tijd schijnen. In de nachtelijke uren daalt het kwik naar 10-12 graden. In het binnenland kan bij weinig wind een mistbank ontstaan. De (noord)kust blijft kans houden op een enkele bui.

Morgen is de kans op buien een stuk lager dan vandaag, maar er is geen garantie op geheel droog weer. Stapelwolken en zonnige perioden wisselen elkaar af en de temperatuur stijgt naar 20 of 21 graden.

Donderdag komen we in iets warmere lucht terecht. Overdag levert dat bewolking op en in het noorden mogelijk een spatje regen. De temperatuur bereikt aan het einde van de middag zijn maximum van 21-24 graden.

Vrijdag wordt de warmste dag van de week. In de ochtend droog en vrij zonnig, maar in de middag toenemende bewolking en kans op regen- en onweersbuien. De temperatuur zou in het binnenland zomerse waarden kunnen bereiken.

Zaterdag mogelijk nog een paar onweersbuien. Daarna voortzetting van wisselvallig weer met temperaturen rond normaal.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen over het zomerweer? Volg ons dan op facebook en twitter.