Nieuws/Binnenland
1070499
Binnenland

Slachtoffer mishandeling Eindhoven spreekt

Het slachtoffer van de geruchtmakende mishandeling in Eindhoven zal woensdag tijdens de behandeling van de zaak zijn spreekrecht gebruiken. Dat heeft zijn advocaat Maartje Klompers dinsdag gezegd.

In de rechtbank in Den Bosch gaat woensdag het proces tegen de vier Belgische tieners van start die de 22-jarige man begin dit jaar tijdens een avondje stappen te lijf gingen. De mishandeling werd vastgelegd op beveiligingscamera's.

Opschudding door beelden

De beelden werden op televisie uitgezonden bij het opsporingsprogramma Bureau Brabant en zorgden voor veel opschudding. Te zien was hoe het slachtoffer tegen zijn hoofd werd geschopt door een groep van acht jongens terwijl hij op de grond lag. Vier van hen worden door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd voor poging tot doodslag.

Slachtoffer wil rust

Door tijdens de zitting gebruik te maken van zijn spreekrecht hoopt het slachtoffer de zaak te kunnen laten rusten. „Mijn cliënt heeft veel media-aandacht over zich heen gekregen en wil graag rust. Hij hoopt dat de storm nu kan gaan liggen. De zaak heeft grote impact op zijn leven gehad”, aldus Klompers.

Gesloten deuren

De inhoudelijke behandeling zal woensdag deels achter gesloten deuren plaatsvinden. Drie van de vier verdachten moeten voor de kinderrechter verschijnen. Zij waren destijds minderjarig. Een van hen is de inmiddels 18-jarige hoofdverdachte Brent L. Volgens de rechtbank weegt het belang van openbare behandeling niet op tegen de bescherming van de privacy van de jonge verdachten.

De vierde verdachte, Brett S. (19), was wel meerderjarig en zal als volwassene worden berecht. Zijn zaak is wel openbaar. Brent L. en Brett S. zitten nog vast. De uitspraak in zowel de zaak tegen de meerderjarige verdachte Brett S. als tegen de minderjarigen zullen openbaar zijn.