Nieuws/Binnenland
1070504
Binnenland

Vier verdachten examendiefstal doen herexamen

Vooralsnog doen vier verdachte leerlingen van de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun deze week mee aan de laatste examens, onder auspiciën van de Staatsexamens op de school zelf. De scholieren hebben mogelijk examens gestolen of deze verspreid, maar kunnen formeel niet worden uitgesloten van de eindexamens.

Omdat de leerlingen nog verdachten zijn en het Openbaar Ministerie de school tot op heden niet verder heeft geïnformeerd, kunnen zij niet worden uitgesloten van de eindexamens. Rector Bart Renders van de school heeft de acht verdachten vorige week nog wel een brief gestuurd waarin hij hen wijst op hun waarschijnlijke betrokkenheid en gezegd dat het onwenselijk zou zijn als ze zich toch tijdens de examens laten zien.

„Vooralsnog doen vier verdachte leerlingen van Ibn Ghaldoun mee aan de examens in het derde tijdvak. Vier andere verdachten hebben zich de eerste dagen nog niet laten zien”, aldus Renders. Dat kan alsnog gebeuren omdat de herexamens voor de verschillende vakken nog tot komende dinsdag duren. Als later blijkt dat de verdachten definitief betrokken zijn bij de diefstal of verspreiding, wordt het examen voor hen alsnog ongeldig verklaard.