Nieuws
1070510
Nieuws

"Nieuwe iPads niet op 10 september"

Als alle geruchten juist zijn, dan presenteert Apple op 10 september zijn nieuwe iPhone. Voor dit jaar staan ook nieuwe iPad modellen gepland, maar die verschijnen niet op hetzelfde evenement. Dat hebben personen die bekend zijn met de plannen van Apple aan persbureau Bloomberg laten weten.

De nieuwe iPad modellen bestaan uit een 9,7 inch iPad met een dunnere behuizing en een iPad mini met scherm met hoge resolutie. Wanneer deze producten gelanceerd zullen worden is niet bekend, maar in ieder geval op tijd voor de decemberverkopen van start gaan.

De nieuwe productlanceringen komen op een kritiek moment voor Apple dat zijn aandelen door een vertraagde winstgroei en een gebrek aan nieuwe producten met een derde zag dalen sinds de recordhoogte in september.

“Om groei te stimuleren moet je de volgende iPhone en iPad vernieuwd hebben”, zegt ISI Group analist Brian Marshall. Hij zegt dat Apple volgende maand mogelijk een minder dure iPhone zal introduceren om prijsbewuste klanten aan te trekken in met name opkomende markten buiten de Verenigde Staten en Europa.