Nieuws
1070519
Nieuws

Redding op het aller- allerlaatste moment

De schipper van deze boot in het IJsselmeer heeft alle geluk van de wereld. Als de KNRM-redders een paar seconden later waren gearriveerd was het schip tegen de dijk gekwakt. Hij lag er nog maar een metertje vanaf.

Dit meldt de KNRM. De actie deed zich enkele dagen geleden voor in de buurt van Lelystad. De reddingsboot Tjepke Ekkelboom van het KNRM reddingstation Lelystad werd opgeroepen omdat er een stuurloos scheepje met motorpech ronddobberde, zo begon het bijna-drama.

Topsnelheid

De reddingsboot zette direct op topsnelheid koers naar het IJsselmeer. Onderweg daarnaartoe werd een zogenoemde spoedschutting aangevraagd bij de Houtribsluis. Zo’n spoedschutting zorgt er voor dat de sluis voor de reddingboot openblijft, zodat deze snel naar het IJsselmeer kan varen.

Dreigend basalt

De motorboot lag zo’n twee kilometer vanaf de sluis. De schipper van het in nood verkerende jacht had zijn anker wel uitgegooid, maar dat begon te krabben. Het jacht dreef daardoor steeds verder af richting de dreigende basaltblokken op de dijk.

Ontredderd

Toen de KNRM aankwam werd er direct een sleepverbinding gemaakt. De motorboot, die inmiddels nog geen meter van de dijk lag,  kon zo gered worden.De boot werd uiteindelijk naar de haven gesleept waar een monteur klaar stond om het ontredderde echtpaar dat aan boord van hun motorproblemen af te helpen.