Nieuws/Binnenland
1070540
Binnenland

School begluurt leerlingen op toilet

Middelbare scholieren van het Lorentz Lyceum in Arnhem blijken heimelijk te zijn gefilmd op het toilet. De schoolleiding had een cameraatje verstopt in een van de jongens-wc’s.

Dat bevestigt de directie aan De Gelderlander, nadat de krant een anonieme tip had gekregen. Volgens de leiding van het Lorentz Lyceum is de camera in een lege speakerbox verborgen om vandalisme tegen te gaan. Op de wc’s zouden regelmatig vernielingen plaatsvinden. Met de verborgen camera hoopte de school de daders op heterdaad te betrappen. De rector benadrukt dat leerlingen niet daadwerkelijk óp de wc’s zijn gefilmd, maar dat de lens op de wastafels en op de bovenkant van de toilethokjes stond gericht. Inmiddels staat de camera alweer uit. Het is niet bekend of de maatregel effect heeft gehad.

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) reageert geschrokken op de situatie. ,,Een verborgen camera hoort een laatste redmiddel te zijn, het is tenslotte een ingrijpende keuze mensen te filmen die zich onbespied wanen"