Nieuws
1070543
Nieuws

Rijdend zonnepaneel mag de weg op

Stella, de gezinsauto op zonne-energie van het team van Technische Universiteit Eindhoven, is door de Rijksdienst voor Wegverkeer goedgekeurd. De auto mag dus de weg op.

Volgens het Solar Team Eindhoven is Stella 's werelds eerste en enige gezinsauto op zonne-energie. De lage auto biedt plaats aan vier personen en gaat meedoen aan de World Solar Challenge in Australië.

Australië

We zullen de auto dan voorlopig ook niet op de openbare weg in Nederland tegenkomen. "De laatste voorbereidingen zijn nu nog op de testbaan en daarna moeten we alles inpakken voor de reis naar Australië", vertelt teammanager Lex Hoefsloot. Op 16 augustus vertrekt een het team naar Australië om daar voorbereidingen te treffen voor de race van 3.000 km door de outback van Australië die van 6 tot en met 13 oktober plaatsvindt.

Praktisch

Dankzij Solar Team Eindhoven doet de Technische Universiteit Eindhoven voor het eerst mee aan de race op zonne-energie. De studenten hebben zich tot doel gesteld om niet alleen een snel model te bouwen, maar vooral een praktische en gebruiksvriendelijke zonneauto te ontwerpen.