Nieuws/Binnenland
1070557
Binnenland

Kinect-verbinding niet verplicht bij Xbox One

Het zal niet verplicht zijn om de meegeleverde Kinect-bewegingscamera aan te sluiten om de Xbox One van Microsoft te kunnen gebruiken. Dat heeft productmanager Marc Whitten bekendgemaakt in een interview met gamesite IGN.

Het oorspronkelijke idee van Microsoft was dat de Xbox One zonder een aangesloten Kinect simpelweg niet zou werken. Daar is het bedrijf dus op teruggekomen, al heeft het niet gezegd wat de redenering achter deze beslissing is.

De accessoire wordt nog steeds wel meeverpakt met de console en een goedkopere variant zonder de Kinect zit er dan ook voorlopig niet in. Microsoft hoopt namelijk dat ontwikkelaars meer aandacht aan de gadget geven bij het maken van games als zij er zeker van kunnen zijn dat elke Xbox-eigenaar eentje heeft.

Het is de zoveelste maal dat Microsoft terugkomt op zijn plannen voor de nieuwe spelcomputer. Het apparaat zou in eerste instantie elke dag online moeten zijn om games op te kunnen spelen, er zou geen headset bij de console geleverd worden en de Kinect zou te allen tijde aangesloten moeten zijn. Op al deze voornemens is het bedrijf na fikse kritiek van gamers teruggekomen.

De Xbox One ligt deze herfst in de winkels.