Nieuws
1070576
Nieuws

Oprah Winfrey in de rij voor catering

Oprah Winfrey verschijnt met The Butler weer op het witte doek. Regisseur Lee Daniels is enorm te spreken over de samenwerking met talkshowkoningin.

Het is alweer vijftien jaar geleden dat Oprah Winfrey voor het laatst te zien was op het witte doek.

Nu verschijnt ze in The Butler en verraste regisseur Lee Daniels met haar bijdrage. "Het was een zenuwslopende last op mijn schouders om haar net zo te laten schitteren als in de film The Color Purple. Maar vanaf de eerste dag was ze overweldigend goed", vertelt Daniels in een interview met deze krant.

"Wat ook zo mooi was: ze stond gewoon in de rij bij de catering, ze stond erop net zo behandeld te worden als de andere acteurs. Ze is een miljardair, maar ze gedroeg zich op de set allesbehalve zo. Ze kwam elke dag in haar eentje, en op eigen gelegenheid naar de opnamen."

In The Butler wordt het levensverhaal geschetst van een zwarte bediende op het Witte Huis, die in totaal onder zeven presidenten werkt. Oprah speelt Gloria, de vrouw van deze Cecil Gaines (Forest Whitaker). Ze is een toegewijde moeder en echtgenote, maar wel met een licht alcoholische neiging.

Daniels' favoriete scène is wanneer Gloria voor de kaptafel in de slaapkamer zit en haar lippen stift. "Ze is dronken en ze wil seks met haar man. Ik was zo zenuwachtig voor deze opname. Ik dacht: hoe krijg ik de wereld zover dat ze niet gezien wordt als Oprah Winfrey? Tegelijk vond ik het heel moeilijk om kritiek te leveren op Oprah. Gelukkig begreep ze precies waar ik met de scène heen wilde. Het is precies geworden zoals ik had gehoopt." 

The Butler verschijnt eind dit jaar in de Nederlandse bioscopen.