Nieuws
1070584
Nieuws

Grote vakantiedrukte in Zeeland

Zeeland, dat van alle provincie het meest verdient aan toerisme, zit nagenoeg vol met toeristen. De hotels zijn tot 95 procent bezet en ook de meeste camping hebben vrijwel geen plaats meer, liet een woordvoerder van Promotie Zeeland Delta dinsdag weten.

Vooral het effect van het onverwacht mooie weer afgelopen weken in Nederland is in Zeeland merkbaar. „Steeds meer vakantiegangers boeken last minute. Zij kijken toch vooral naar het weer en boeken dan bij goed weer toch een vakantie in eigen land”, zegt de woordvoerder.

Volgens hem ligt het aantal 'lastminuteboekers' dit seizoen tussen de 30 en 40 procent. Daarmee zet de groei van het aantal lastminutetrips naar Zeeland door.

De Duitse gasten die naar Zeeland komen, zijn minder weergevoelig. „Die stellen: er bestaat geen slecht weer, maar wel slechte kleding.” Dat de mensen in het zuiden geen vakantie meer hebben, heeft tot nu toe een minimaal effect op de bezettingsgraad in Zeeland. De provincie telt bijna 130.000 overnachtingsplaatsen, waarvan het merendeel campingplaatsen (91.000) is.

Belangstelling

De belangstelling voor de water- en strandprovincie wordt volgens de woordvoerder vooral zichtbaar op de website van Zeeland. Het aantal bezoekers per dag heeft zich inmiddels verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Nu surfen dagelijks 10.000 mensen naar de webpagina.

De belangstelling voor de provincie groeit vooral bij de Belgen. Afgelopen jaren is de groei vanuit België met 25 procent toegenomen. „Belgen zien vooral de waarde van de kust bij ons. Zij kennen veel meer een versteende kust, terwijl die bij ons juist met de duinen en bossen heel natuurlijk is. Bovendien kun je hier goed fietsen en dat is de combinatie die Belgen zoeken.”