Nieuws/Binnenland
1070595
Binnenland

LTE-A gebruik stijgt wereldwijd

Long-Term Evolution Advanced krijgt wereldwijd steeds meer volgers. De nóg snellere vorm van mobiel internetten is op dit moment uitgerold in Aziatische landen als Japan en Zuid-Korea, maar de Verenigde Staten en Europa zullen snel volgen, volgens GlobalPost.

De stijging van het aantal LTE-Advanced gebruikers heeft volgens de Amerikaanse nieuwssite GlobalPost vooral te maken met het stijgende aantal 4G LTE-A telefoons. Smartphonemakers als LG, Samsung en HTC komen stuk voor stuk met hun eigen LTE-Advanced compatibele toestellen.

Het gerucht gaat dat ook Apple’s nieuwste smartphone, die naar verwachting op 10 september aangekondigd gaat worden, ook gebruik kan maken van LTE-A. Het is echter nog niet zeker of het toestel ook daadwerkelijk wordt aangekondigd in september.

In Nederland is het LTE-A netwerk nog niet beschikbaar. Sinds februari van dit jaar kunnen Nederlandse smartphonebezitters wel gebruik maken van het 4G-netwerk. Dit snellere mobiele netwerk werd als eerste uitgerold door provider KPN, die in 2014 heel Nederland wil voorzien van 4G-internet.