Nieuws/Binnenland
1070602
Binnenland

Vertrouwen groeit bij kleinere ondernemers VS

Het vertrouwen bij ondernemers in het Amerikaanse midden-en kleinbedrijf is in juli gestegen tot het op een na hoogste peil in een jaar tijd. Dat meldde de brancheorganisatie NFIB dinsdag.

De vertrouwensgraadmeter van NFIB kwam afgelopen maand uit op een stand van 94,1, tegen 93,5 in juni. In mei werd nog een stand van 94,4 bereikt. Dat was de hoogste sinds april 2012.

Vooral over de toekomstige omzet waren kleinere ondernemers in de Verenigde Staten optimistischer dan een maand eerder. Ook het aantal bedrijven dat het een goed moment vindt om uit te breiden, nam toe. Het aantal ondernemers met plannen om de voorraden te vergroten, bleef evenwel onveranderd. Over de economische vooruitzichten waren de bedrijven gemiddeld genomen pessimistischer.

De toename van het vertrouwen is wel minder sterk dan verwacht, stelt econoom James Knightley van ING in een reactie op de cijfers. Het meest positieve punt is volgens hem dat de bereidheid bij kleinere ondernemers om nieuw personeel aan te nemen, is gestegen.