Nieuws/Binnenland
1070627
Binnenland

Babyolifant kiest nieuwe moeder

In Blijdorp zorgde een babyolifant voor veel opschudding. Het werd een maand te vroeg geboren in de nacht van zaterdag op zondag. Maandagochtend stond het nieuwe dier plotseling in de kooi. Bij een 'andere moeder': het dier was direct na de geboorte geadopteerd door de tante.

Het is normaal dat een lid van de kudde zich ontfermt over het nieuwe kleintje, maar het kalf dronk meteen de melk van de tante. Dat hoort niet. Moeder (Trong-Nhi) en kalf werden hierop tijdelijk afgezonderd van de groep, in de hoop dat het bij de moeder zou gaan drinken. De melk van de tante zal het kleintje niet sterk genoeg maken.

Helaas, moeders toonde geen enkele interesse in haar kalf. Eenmaal terug in het hok haastte de jongste telg uit de kudde zich direct weer naar Bangka. De rest van de kudde - inclusief de moeder - deed alsof Bangka de moeder was.

Verzorgers waren even benauwd, maar kunnen inmiddels weer opgelucht ademhalen. Het kalf heeft vannacht besloten alsnog de gepikeerde moeder op te zoeken om daar te drinken. Volg hier de fratsen van de kleine olifant.