Nieuws/Binnenland
1070632
Binnenland

Graai-Pool belandt in sloot

De eigenaar van een supermarkt in het Brabantse dorp Veen heeft maandagavond een Poolse winkeldief overmeesterd en overgedragen aan de politie. De man (28) werd op heterdaad betrapt bij het stelen van 12 blikjes drank, maar zette het met zijn alcoholische buit op een lopen. Dat had hij beter niet kunnen doen.

De supermarkteigenaar zette met hulp van enkele klanten de achtervolging in. De Pool belandde daarbij in een sloot. De uitbater en zijn klanten zorgden er in afwachting van de politie vervolgens voor dat de man niet meer op de kant kon klimmen. De Pool had duidelijk niet op zoveel assertiviteit gerekend. Hevig verontwaardigd begon hij met modder te gooien. Ook bedreigde hij de winkeleigenaar op grove wijze. ,,Ik kom jou opzoeken, tanden eruit”, zo brieste hij.

De politie heeft de doorweekte dief uiteindelijk in de boeien geslagen en afgevoerd.  Hij zou al eerder in dezelfde winkel een diefstal gepleegd hebben maar kon toen ontkomen. Ook heeft zijn 31-jarige ex-vriendin afgelopen zondag aangifte gedaan van mishandeling tegen hem.