Nieuws
1070649
Nieuws

Schadevergoeding voor klanten T-Mobile

Klanten van T-Mobile die vorige week in het buitenland niet konden bellen, sms'en en mobiel internetten, kunnen een schadevergoeding krijgen. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

T-Mobile kampte vanaf donderdag met netwerkproblemen. Die waren in de loop van vrijdagmiddag verholpen voor het grootste deel van de wereld. Tegen het einde van de middag kregen ook de klanten in landen als België, Frankrijk en Duitsland weer verbinding.

De oorzaak van het probleem was een storing in het systeem dat het mobiele verkeer in het buitenland centraal afhandelt. T-Mobile heeft zijn klanten excuses aangeboden voor het ongemak. Via de website van het telecombedrijf kunnen klanten aangeven of ze een vergoeding willen.

Als zij een Travel & Surf dagpas hebben gekocht voor donderdag 8 en/of vrijdag 9 augustus wordt het aankoopbedrag in mindering gebracht op de eerstkomende factuur. Prepaid-klanten krijgen de gemaakte kosten automatisch terug als PrePaid tegoed. Andere klanten kunnen een formulier insturen met een opgave van de gemaakte kosten.