Nieuws/Buitenland
1070654
Buitenland

Meiden gepakt met 6 kilo coke

Een groter contrast is nauwelijks denkbaar. Deze meiden verruilen een verblijf op partyeiland Ibiza binnenkort wellicht voor een Peruaanse horrorgevangenis.

Michaella McCollum Connolly (20) en Melissa Reid (19) vielen vorige week op het vliegveld van de hoofdstad Lima door de mand. Een antidrugseenheid van de politie vond bijna 6 kilo cocaïne in de bagage van de meiden uit Noord-Ierland en Schotland.

De 20-jarige danseres Michaella vertrok deze zomer met haar vriendin Melissa naar het feesteiland voor een werkvakantie. Begin augustus was er geen contact meer mogelijk met het duo bij wie cocaïne ter waarde van bijna 1,9 miljoen euro, verstopt in voedselverpakkingen, werd aangetroffen. Een bende in Ibiza zou hen 10.000 euro per persoon betalen voor de drugssmokkel.

Als zij schuldig worden bevonden wacht de jonge vrouwen een gevangenisstraf van ongeveer 25 jaar in de beruchte vrouwengevangenis van Lima, Santa Monica. De meiden zouden afgelopen nacht schuld hebben bekend, zo schrijft de Daily Mail.