Nieuws/Buitenland
1070666
Buitenland

Italiaanse klimmers op Mont Blanc omgekomen

Twee Italiaanse vrouwelijke bergbeklimmers zijn in de nacht van maandag op dinsdag omgekomen op de Mont Blanc. Zij werden bedolven onder een lawine die was ontstaan nadat blokken ijs waren losgeraakt, meldde de Franse krant Le Figaro.

De twee maakten deel uit van een groep van zes klimmers. Drie van hen werden onder de sneeuw- en ijsmassa bedolven. Reddingsdiensten konden een van hen, een Italiaanse man, in veiligheid brengen. Hij is gewond.

Volgens de Franse politie zijn de twee omgekomen in een gebied waar het in deze tijd van het jaar erg druk is. Misschien waren er op het moment dat de lawine loskwam, wel 40 klimmers, hoewel dat gebied bekendstaat als zeer onstabiel.

De Mont Blanc is volgens een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) ook populair onder de Nederlandse bergbeklimmers. Hij kon niet aangeven of er in het betreffende gebied ook veel Nederlanders komen.

Zaterdag werden eveneens in het massief van de Mont Blanc de lichamen van een Zwitser en Fransman gevonden. Zij waren 5 dagen daarvoor als vermist opgegeven en zijn vermoedelijk honderden meters naar beneden gestort.