Nieuws/Binnenland
1070683
Binnenland

Friso familieman met passie voor innovatie

Een echte familieman, zo omschrijft de Australiër Adam Anders de maandag overleden prins Friso met wie Anders goed bevriend was. Anders ging vorig jaar in Lech nog skiën met prins Friso, enkele dagen voor het fatale ongeluk.

„Een heerlijke dag. Het gebeurt niet vaak dat je met een vriend kunt skiën, en even geen kinderen om je heen hebt”, vertelt Anders. „We hebben het gehad over de kinderen, over de toekomst en de vele grote plannen die Friso had.” Friso besteedde veel aandacht aan zijn dochters Luana en Zaria. Hij vond het heerlijk om samen met hen dingen te ondernemen, hen dingen te leren, aldus Anders. Hij omschrijft Friso's relatie met Mabel als bijzonder en zeer hecht.

De prins was heel veeleisend voor zichzelf en bleef leergierig, aldus Anders. Hij spreekt over een man met een open geest en een speciaal gevoel voor humor. Vrienden konden altijd op hem rekenen voor steun en advies. De veelzijdige prins was 'enorm rationeel', maar ook zeer loyaal en empathisch.

Hij was ruimhartig met zijn tijd, zegt Anders die bij Rabo Ventures ook met Friso te maken had. De prins zat in de adviesraad van een fonds dat zich richt op innovatie van duurzaam voedsel en duurzame landbouw. „Hij had een passie voor innovatie en richtte zijn aandacht op veel zaken”, aldus Anders.