Nieuws
1070689
Nieuws

Ook condoleanceregister site Koninklijk Huis

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft maandagmiddag een digitaal condoleanceregister geopend voor prins Friso. Vanaf Koninklijkhuis.nl kunnen mensen een bericht sturen aan prinses Mabel en de koninklijke familie. Een selectie van de condoleances wordt ook op de site gepubliceerd.

„Heel veel sterkte gewenst met dit enorme verlies. Mijn gedachten gaan uit naar prinses Beatrix, prinses Mabel en zijn beide dochters. Rust zacht Friso”, zo heeft iemand gestuurd. Een ander schrijft: „Mijn intens medeleven gaat uit naar prinses Mabel, de kinderen, en de hele koninklijke familie, met het veel te vroege overlijden van Z.K.H. prins Friso. Met stille groet vanuit de Malediven.” Ook uit andere landen komen blijken van medeleven met de familie, onder meer uit Duitsland, Polen, Portugal, Canada en de Verenigde Staten.

Nog geen half uur nadat het overlijden van de prins was bekendgemaakt, werd ook al een condoleanceregister geopend op Condoleance.nl. Daarop stonden maandag tegen 21.00 uur bijna 11.000 reacties.