Nieuws/Binnenland
1070733
Binnenland

Vogelaar verwerpt kritiek krachtwijkenbeleid

Oud-minister van Wonen Wijken en Integratie Ella Vogelaar is het niet eens met de conclusies in het rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau waarin wordt gesteld dat haar beleid voor krachtwijken geen onderscheidend gunstig effect heeft gehad.

Ze neemt in het NCRV-programma Altijd Wat afstand van het rapport: „Het slaat nergens op dat het weggegooid geld zou zijn, want het gaat wel degelijk beter met die wijken. Ik ben er nog bij betrokken en heb dus nog steeds contact met bewoners.”

Uit het rapport blijkt dat de zogenoemde Vogelaarwijken het qua veiligheid en leefbaarheid niet beter of slechter doen dan andere vergelijkbare wijken. Volgens het SCP gaat het met alle probleemwijken beter en Vogelaarwijken zouden zich daarin niet onderscheiden. Vogelaarwijken, ook wel krachtwijken genoemd, zijn probleemwijken die extra aandacht en geld krijgen.

Volgens Vogelaar kunnen de wijken niet op die manier tegen elkaar worden afgezet, omdat ook in die andere aandachtswijken extra is geïnvesteerd.