Nieuws/Binnenland
1070735
Binnenland

Dode door ontploffing in flatgebouw Arnhem

Een explosie in een flatgebouw in Arnhem heeft dinsdagochtend het leven gekost aan een persoon. Het slachtoffer raakte zwaargewond en overleed korte tijd later. Vermoedelijk gaat het om een bewoner van een van de getroffen woningen. Op geruchten dat het zou gaan om een vrouw, die de explosie expres zou hebben veroorzaakt en dat zou hebben aangekondigd, kon de zegsman nog niet ingaan. „Dat is deel van het politie-onderzoek.”

Het is nog onduidelijk hoe het slachtoffer om het leven kwam. „Dat gebeurde vermoedelijk door de explosie of de brand”, stelde de woordvoerder.

Tientallen mensen moesten hun huis uit na de explosie; zij zijn opgevangen in een naastgelegen zaaltje. De meesten mogen in de loop van de ochtend weer naar huis, maar anderen - die van de eerste zes woonlagen - zullen daar nog even op moeten wachten omdat hun flats ernstig beschadigd is. Een deel van het gebouw moet gestut worden.

In het gebouw brak na de explosie brand uit in twee huizen. De brandweer moest vooral oudere mensen helpen bij de evacuatie. Sommigen moesten zelfs met een hoogwerker van hun balkon worden gered.

Ongeveer vijf mensen hadden rook ingeademd en moesten worden nagekeken. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, maar de ravage is groot. Door de explosie werden de gevels weggeblazen van zeker vier woningen op de tweede verdieping.