Nieuws/Binnenland

Zomertips voor bezoek aan Hamburg

Nog nooit in Hamburg geweest? Je weet niet wat je mist! Misschien maar goed ook want zodra je deze stad binnenkomt zuigt de kosmopolitische en chique sfeer je op en wil je eigenlijk niet meer terug naar huis. Lees hier een aantal tips waarom je deze creatieve havenstad deze zomer nog moet bezoeken!

Hafencity

Het grootste stadsontwikkelingsproject van Europa, Hafencity, is nog niet eens helemaal af maar is dankzij de ultramoderne uitstraling nu al niet meer uit Hamburg weg te denken.

De ontwikkeling van het nieuwe centrum maakt de tweede stad van Duitsland nog populairder dan dat het al was en zorgt voor de unieke architectonische mix van historisch en modern. Deze nieuwe wijk, gelegen aan rivier de Elbe, is nu al een van de meest hippe spots van de stad en mag dus niet ontbreken op je must visit lijstje!

 

Partyscene in Hamburg

Als er iets is wat je moet doen in Hamburg dan is het feesten! De rosse buurt van de stad, gelegen in St. Pauli, is met name bekend vanwege de Reeperbahn, een verlichte straat vol nachtclubs, sexclubs en theaters. De oostkant van de wijk St. Pauli is voor de wat chiquere feestgangers en als je benieuwd bent naar waar de Beatles in 1960 optraden bezoek dan de straat, Grosse Freiheit.

De alternatieven en crea bea’s onder ons zullen zich helemaal thuis voelen in de voormalige arbeiderswijk Schanzenviertel. Tientallen bandjes zijn hier ontstaan. De wijken Ottensen en Altona zijn met name onder de jongere generatie erg in trek. Goed om te weten is dat clubs zelf mogen bepalen hoe laat ze sluiten, dus als het je even meezit feest je door tot zonsopgang of simpelweg tot je niet meer kan.

 

Karolinenviertel

Vroeger werd deze buurt gekenmerkt door de steenkoolcentrale Karoline en door armoede. Vandaag de dag is Karolinenviertel een multiculturele wijk waar talentvolle designers zich vestigen. Met name de Markstrasse is een enorm leuke straat vol geweldige design en vintage zaakjes.

Ook als je van kunst houdt is deze creatieve wijk jou spot! Een hoop kunstenaars wonen in dit deel van de stad. Dit verklaart ook meteen de vele ateliers die je hier tegenkomt. Je mag de wijk eigenlijk niet verlaten zonder ‘s avonds een drankje te hebben gedaan in de bohemian Bar Yoko Mono.

 

Vismarkt in Hamburg

Je bezoek aan Hamburg is niet compleet zonder voet gezet te hebben op de legendarische zondagochtend vismarkt. Deze unieke markt gelegen aan de Elbe, vlakbij Reeperbahn, verkoopt naast vis ook allerlei andere producten.

Je vindt hier Hamburgers van iedere leeftijd maar ook veel toeristen en feestgangers die hier komen ontbijten na een avondje stappen. Wil je een typisch Hamburgse delicatesse proberen? Proef dan de pekelharing met Schnapps. Wees er vroeg bij want de markt is van 5.00 uur – 09.30 uur geopend.

 

Strand Pauli

Hamburg heeft geen zee nodig om een strand te hebben. Hier is Strand Pauli het perfecte bewijs van. Strijk neer in deze hippe outdoor beachclub en geniet van het uitzicht over de Elbe en de voorbijkomende vrachtschepen. Met je voeten in het zand en een drankje en een hapje in je hand beleef je in deze unieke spot het ultieme zomergevoel.

 

Meer informatie bij het Verkeersbureau van Hamburg of www.hamburg-tourism.de