Nieuws/Binnenland
1071222
Binnenland

'Controleer fiets voor het nieuwe schooljaar'

Nu de basisscholen in het zuiden van het land weer bijna gaan beginnen, roept Veilig Verkeer Nederland ouders op om de fiets van hun kinderen goed te controleren. „Er is vaak iets mis met de remmen of de verlichting. Ook de bel ontbreekt vaak”, aldus een woordvoerder van de vereniging zaterdag.

Het is voor de veiligheid van de kinderen erg belangrijk dat de fiets in orde is, aldus de zegsman. Daarom worden er vanaf volgende week op verschillende plaatsen in het land zogeheten fietschecks gehouden.

Dat gebeurt bij tankstations van Shell, waar een fietsenmaker de fietsen eens goed onder de loep neemt. Die kijkt onder meer naar de lampen, de reflectoren, de bandenspanning en de hoogte van het zadel. Ook kunnen ouders en kinderen bij de fietscheck met een quiz ontdekken of zij wel voldoende afweten van de verkeersregels.

Vanaf 20 augustus vangt ook de campagne 'De scholen zijn weer begonnen' weer aan om automobilisten te wijzen op de vele jonge kinderen die deelnemen aan het verkeer nu de scholen de deuren openen.