1071335
Binnenland

Utrecht vol rubberboten

Een stoet van meer dan honderd rubberbootjes heeft zich vrijdagavond een weg gebaand door de singels en grachten van Utrecht. De Rubberboot Missie Utrecht, die dit jaar voor de tweede keer werd gehouden, oversteeg met dat aantal de verwachtingen die de organisatie vooraf had.

Even was het nog spannend of de deelnemers het droog zouden houden, maar een half uur voor de start brak de zon weer door en konden de bootjes in een zomerse sfeer te water worden gelaten.

Na het startschot in Park Lepelenburg konden de deelnemers rustig peddelend de stad en haar omgeving in zich opnemen. Toch was op het op veel plaatsen in het parcours een drukte van belang, wat de feestvreugde echter meestal juist verhoogde.

De bedoeling van de Rubberboot Missie Utrecht is dat mensen de sfeervolle binnenstad op een andere manier beleven en met elkaar plezier beleven. Er is geen wedstrijdelement en geen limiet op de aankomsttijd.Aan het einde van de tour is er een afterparty aan de Oudegracht tot in de vroege uurtjes.