Nieuws/Binnenland

Verbijstering en verwarring na ’ontucht’ bij voetbalclub

Door onze correspondent

Voetbalclub SES in het Brabantse Langenboom.

Voetbalclub SES in het Brabantse Langenboom.

MaRicMedia

LANGENBOOM - In het Brabantse Langenboom wordt met verbijstering en verwarring gereageerd op het nieuws dat een achttienjarige jongen zich vergrepen zou hebben aan een vierjarig meisje. De verdachte zou een asielzoeker zijn.

Voetbalclub SES in het Brabantse Langenboom.

Voetbalclub SES in het Brabantse Langenboom.

MaRicMedia

Terwijl de ene dorpsbewoner zich daarover verbaast, vragen anderen zich af of het allemaal wel waar is. De verdachte is maandag alweer op vrije voeten gesteld, maar blijft verdachte in de zaak.

De jongeman werd zaterdag door ouders betrapt in een ruimte naast de kantine van voetbalclub SES in Langenboom. Hij zou daar iets onzedelijks uitvoeren met een vierjarig meisje. Wat wil niemand zeggen. Zowel politie als de voetbalclub zeggen ‘vanwege de gevoeligheid van de zaak’ geen mededelingen te doen. De achttienjarige wordt verhoord door de politie. De verdachte jongen is geen lid van de voetbalclub.

„Er wonen hier wel wat asielzoekers die hier geplaatst zijn door de gemeente”, zegt een dorpsbewoner. „Je vraagt je af wat ze hier komen doen. Langenboom is een kleine hechte gemeenschap en dus weet iedereen al snel om wie het zou gaan. De asielzoekers maken tot op dit moment geen deel uit van de gemeenschap. Ze doen nergens aan mee. Dus ja, wat hebben ze hier dan te doen en hoe leren we ze kennen? En als je dit dan hoort, word je daar niet vrolijker van. Je bent wel verknipt als je dat doet, al helemaal op je achttiende al. Maar sommige asielzoekers hebben veel meegemaakt, dus daar zitten natuurlijk ook verknipte mensen tussen.”

Een andere dorpsbewoner zegt dat het allemaal maar eens bewezen moet worden. „Kom op, meisjes van vier lopen wel eens in hun blote kont. Dat weet iedere ouder, dat wil niks zeggen. Vorige week is hier vlakbij in Schaijk een jongen van 21 aangehouden. Die zou beelden hebben gemaakt van jonge puberjongens en kinderporno bezitten. Daar schrok iedereen heel erg van. In die modus zitten veel ouders misschien nog wel en dan vinden ze een allochtoon in een dorp al extra verdacht. Uit onderzoek moet maar eens duidelijk worden wat er is gebeurd. Als het klopt is het afschuwelijk, maar zo’n beschuldiging is wel het ergste wat je iemand kunt aandoen. Zo iemand heeft geen leven meer hier in het dorp. Eerst dus maar eens afwachten wat uit het politie-onderzoek blijkt.”

Lees meer over