Nieuws/Binnenland
1072548
Binnenland

Weer zwaar geweld recreatieplas

Opnieuw is de Haarrijnseplas vlakbij Vleuten opgeschrikt door ernstig geweld. Op dezelfde plek waar vrijdagavond een 21-jarige vrouw slachtoffer werd van een ernstige groepsmishandeling, liep het maandagavond weer ernstig uit de hand toen de politie een groep ,,zeer vervelende" jongeren van het strand wilde verwijderen.

Het ging om een groep van vijftien jongeren in de leeftijd van 17 tot 21 jaar. Andere badgasten ondervonden veel hinder van hun storende gedrag. Daarop besloot de politie de asociale pubers weg te sturen. Dat ging niet zonder slag of stoot; de groep keerde zich tegen de politie en gebruikte daarbij veel geweld. De agenten werden onder meer bekogeld met stenen en flessen. De politie moest  pepperspray gebruiken om de dolgedraaide jongeren in bedwang te houden. Uiteindelijk zijn elf van hen opgepakt.

Vrijdagavond was het ook al goed mis bij de Haarrijnseplas. Toen werd de 21-jarige Michelle uit Utrecht er in elkaar geslagen door agressieve en overlastgevende jongeren. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van die mishandeling.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop