Nieuws/Binnenland
1072552
Binnenland

Rechtszaak afgelast want verdachte op vakantie

De rechtszaak tegen een 25-jarige verdachte van een gewelddadige overval gaat woensdag niet door. De Amsterdammer is met vakantie.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval op juwelier Jos Kamerbeek uit Nijmegen. Kamerbeek werd in april 2011 bij het openen van zijn zaak overvallen en raakte bij de vechtpartij die volgde blijvend invalide. Hij belandde na een worsteling in een diepe bouwput en liep een gedeeltelijke dwarslaesie op.

,,Het is vrij ongebruikelijk dat een zaak om deze reden moet worden verzet, maar af en toe komt het voor", zegt een woordvoerder van justitie in de Gelderlander. ,,Wij zijn pas vorige week van de vakantie op de hoogte gebracht door de advocaat van deze verdachte."

De advocaat van de verdachte wil niet inhoudelijk reageren. ,,Mijn cliënt kan gewoon niet."

Bijrol

De 25-jarige man die 'op vakantie' is, speelde vermoedelijk een bijrol bij de overval. Hij hoorde in ieder geval niet bij de drie hoofddaders, denkt het Openbaar Ministerie.

Van de drie hoofddaders werd slechts één overvaller veroordeeld: een nu 29-jarige man uit Amsterdam kreeg 5,5 jaar gevangenisstraf opgelegd. De twee anderen werden nooit gepakt, mede omdat de hoofdverdachte zich op zijn zwijgrecht beriep.