Nieuws/Binnenland
1072614
Binnenland

Strandbezoeker mishandeld door voetballers

Een jonge vrouw uit Utrecht is bewusteloos geslagen door een groepje jongeren bij een recreatieplas vlakbij Vleuten. De 21-jarige Michelle werd door badgasten uit het water gered.

Michelle was vrijdagmiddag samen met haar zusje bij de Haarrijnseplas toen er een bal hard tegen haar rug werd aangeschopt. Ze vroeg of de voetballende 'daders' iets verderop wilden spelen, niet tussen de zonnebadende gasten. ,,Ik kreeg meteen een grote mond. Van 'is dit land alleen van jou'. Het ging om een groep Marokkaanse jongens", zegt het meisje in het AD.

Intimiderend

De jongens gedroegen zich intimiderend en omsingelden haar zusje. ,,Ik ben ertussen gesprongen om mijn zusje te helpen. Wat allemaal geroepen is weet ik niet meer. Het volgende moment word ik wakker met een dikke lip, een pijnlijke neus en losse tanden. Ik ben door omstanders gelukkig uit het water gehaald en zij hebben me eerste hulp verleend."

De politie zegt dat de verklaring van Michelle niet eenduidig overeenkomt met de bevindingen van andere gasten. ,,Er zijn ook verklaringen dat de vrouwen met schelden en duwen zijn begonnen."

Michelle weerspreekt dat. ,,Het is niet zo dat wij dit uitgelokt hebben." Ze hoopt dat de politie de daders vindt. ,,Want dit mag echt niet meer gebeuren."