Nieuws/Binnenland
1072718
Binnenland

File mag omkeren op A15 na ongeluk

De vangrail tussen de twee weghelften van de snelweg A15 (Nijmegen - Rotterdam) is maandagmorgen verwijderd, zodat weggebruikers in een kilometerslange file ter hoogte van het Gelderse Vuren kunnen omkeren en terugrijden. De file ontstond nadat twee vrachtwagens in de richting Rotterdam op elkaar waren gebotst. Beide vrachtwagenchauffeurs zijn ernstig gewond afgevoerd naar ziekenhuizen, meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde in de staart van een file, die was ontstaan nadat een auto ter hoogte van Gorinchem in brand was gevlogen. Van één vrachtwagen is de cabine afgebroken. De andere vrachtauto ligt op zijn kant dwars over de rijbanen. De snelweg in de richting Rotterdam is daardoor afgesloten. Bij knooppunt Valburg is een omleiding ingesteld. De weg blijft volgens de politie zeker tot 3 uur maandagmiddag dicht.

Het verkeer voor de plaats van het ongeluk stond bijna 2 uur helemaal stil in de brandende zon. Ook aan de andere kant van de weg van Gorinchem richting Leerdam staat een langzaam rijdende file.