Nieuws/Binnenland
1072794
Binnenland

Dode door woningbrand Groningen

Een 32-jarige man uit Groningen is in de nacht van zondag op maandag om het leven gekomen door brand in zijn woning. Het lukte de brandweer om zijn 11-jarige zoontje uit het brandende pand te halen. Het kind raakte niet zichtbaar verwond, maar is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Dat maakten de politie en brandweer in Groningen maandag bekend.

Het vuur brak rond 00.30 uur uit in de woning aan de Palmslag. Het vuur woedde in de keuken op de eerste verdieping en ging gepaard met veel rookontwikkeling.

Buren ontdekten de brand en hebben nog geprobeerd de bewoner die zich vlakbij de keuken bevond, wakker te krijgen. De Groninger is door brandweermannen uit de woning gehaald. Hij is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. De man overleed ter plaatse.

Het jongetje was op de tweede verdieping en is met behulp van ladders uit de woning gered. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

Na de reddingsactie was het vuur snel onder controle. De schade is groot. De keuken brandde volledig uit en de woning heeft veel rook- en waterschade.