Nieuws/Binnenland
1073028
Binnenland

Politie houdt gevluchte verdachte aan

UPDATE 18.45 De politie heeft zaterdagavond een man aangehouden in Heerenveen. Hij is waarschijnlijk een van de twee mannen die zaterdagochtend wegvluchtten voor de politie en mogelijk gewond raakten door een politiekogel. De politie schoot op het duo toen zij gedurende een controle door de politie de auto van de agenten ramden en er vandoor gingen.

De politie heeft na de aanhouding nog een tijdlang gezocht naar de tweede verdachte, maar heeft de zoekactie rond half negen zaterdagavond stopgezet, omdat het gebied waar de man zich mogelijk ophield volledig is uitgekamd. Er zijn grote zorgen om zijn medische toestand, de politie vermoedt dat hij ernstig gewond is. „Dat is voor ons nu de belangrijkste reden om hem op te sporen”, zegt een woordvoerder van de politie. Als er een aanleiding voor is zal de politie de zoekactie weer oppakken, aldus de zegsman.

De hele dag heeft de politie met man en macht naar de twee gezocht; de Mobiele Eenheid, politiehelikopters en speurhonden probeerden het voortvluchtige duo te vinden. Tegen vijf uur 's middags werd de zoektocht afgeblazen, zonder resultaat. Even na zes uur meldde de politie alsnog een van de twee, gewond, te pakken te hebben gekregen in de buurt van Thialf in Heerenveen.

De twee gingen er vandoor nadat agenten hun auto wilden controleren omdat ze daarin midden in de nacht met gedoofde lichten over een Heerenveens industrieterrein reden. De verdachten gaven daarop gas en ramden een politieauto. Daarop openden agenten het vuur op hun auto.

Het voertuig werd later teruggevonden met bloedsporen.