Nieuws/Binnenland
1073029
Binnenland

Walvis op schip was vinvisvrouwtje

De dode walvis die vrijdag op de voorsteven van een schip in de Rotterdamse haven werd gevonden was een jongvolwassen vinvisvrouwtje. Het dier was hoogstwaarschijnlijk levend toen het werd aangevaren door het schip de Hanjin Hamburg. Dat heeft een woordvoerster van de Universiteit Utrecht zaterdag laten weten. Medewerkers van de universiteit hebben het dier onderzocht.

Het is niet duidelijk of de aanvaring ook de doodsoorzaak van de vinvis is geweest. Verder onderzoek naar de organen moet uitwijzen of het dier inwendige afwijkingen had.

Vinvissen komen niet voor in de Noordzee, maar wel in de Golf van Biskaje, vanwaar het schip vertrokken was. Hoogstwaarschijnlijk heeft het schip het zeezoogdier daar opgepikt.

Het is de derde keer in 2 jaar tijd dat een vinvis meekomt met een schip naar Rotterdam. In juni vorig jaar zat een vinvis van ongeveer 45 ton op de boeg van een containerschip. Het dier was waarschijnlijk ook al opgepikt in de Golf van Biskaje. In 2011 werd een 13 meter lange Noordse vinvis gevonden op de voorsteven van een schip.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop