Nieuws/Buitenland
1073064
Buitenland

9 doden bij Syrische luchtaanval op Libanon

Bij een Syrische luchtaanval op Libanon zijn zaterdag zeker negen doden en negen gewonden gevallen. Dit heeft het Libanese persbureau NNA gemeld op gezag van het Rode Kruis van het Arabische land. Het was de zwaarste aanval op het buurland sinds in 2011 de opstand uitbrak tegen president Bashar al-Assad.

Doelwit was een bosgebied vlakbij de plaats Arsal. In het district leven veel Syrische vluchtelingen, veelal tegenstanders van Assad. Onder de gewonden zijn vrouwen en kinderen.

Arsal is in meerderheid soennitisch. Veel soennieten vechten in Syrië tegen het leger van Assad, een alawiet. Soennitische vluchtelingen uit Syrië leven in Libanon veelal in de grensstreek bij particulieren en in scholen. De burgeroorlog in Syrië leidt soms ook in Libanon tot gevechten tussen voor- en tegenstanders van Assad.

Ook in een ander buurland, Turkije, viel zaterdag een dode als gevolg van de burgeroorlog in Syrië. In de grensplaats CeylanpD1nar werd een 45-jarige Turkse man geraakt door een verdwaalde kogel.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop