Nieuws
1073088
Nieuws

Weblog van de week

Behelpen zonder stroom

Alberta Paardenkooper woont op een binnenvaartschip. Samen met man Henk en dochter Hanna trekt ze door Duitsland, België en Nederland. Ook heeft deze 'watervrouw' een passie voor wonen, styling en oude spullen.

Naam: Alberta Paardenkooper

Leeftijd: 24

Beroep: moeder/huisvrouw/schippersvrouw

Relatie: Getrouwd met Henk (25)

Kinderen: Hanna (2)

Favoriete website: www.wonenaanboord.blogspot.com

Typisch vrouwelijke eigenschap: Zeggen dat ik iets onthoud en het net zo snel weer vergeten

---------------------------------------------------------------------------------------------

Vanmorgen is m’n elektra eruit geklapt. Ik was aan het stofzuigen en opeens niets meer. Dus nu zitten we zonder stroom. Of in ieder geval voor een groot gedeelte. Alleen in de douche doet het stopcontact het nog en gelukkig staat de koelkast op dezelfde groep. Ik kom erachter hoe gewend je bent aan stroom!

Koffie zetten? Gaat niet. Iets in de magnetron of oven? Nee. Lampje aan doen? Vergeet het maar! Dus zet ik m’n waterkoker in de douche en bedenk dat Henk morgen wel jarig is. Appeltaart bakken gaat nu niet. Maar een kwarktaart maken zou toch moeten lukken.

Ik sleep m’n mixer en benodigdheden naar de douche en ga onder toeziend oog van Hanna (die het allemaal zeer interessant vind) daar m’n taartje maken. Lachwekkend is het wel. Maar niet echt handig. Is kwarktaart maken normaal een karweitje wat zo gebeurd is, vandaag duurt het wat langer.

Als we ’s avonds stil liggen duikt Henk nog de machinekamer in om te kijken of we weer stroom kunnen krijgen. Want na vandaag twee keer brood zou het fijn zijn als we morgenavond gewoon weer iets warms op ons bord hebben. En als schipper ben je manusje van alles. Elektricien, je moet verstand hebben van allerlei motorproblemen, en eigenlijk het liefst ook nog een beetje kunnen timmeren. En als je dan als man ook nog verstand hebt van koken, zodat je vrouw af en toe een dagje weg kan, ja dan ben je echt een topschipper!

Het blijkt een simpel probleem te zijn. Met 5 minuten springt m’n licht weer aan en begint de stofzuiger te zuigen. O ja, die zat nog in het stopcontact. Morgen maar weer verder bij leven en welzijn. En wat zullen we genieten van de wel heel speciale verjaardagstaart!