Nieuws/Binnenland
1073208
Binnenland

Limburg in trek

Limburg is de populairste provincie voor een hotelovernachting. Met name de gezellige sfeer, natuur én horeca zouden ervoor zorgen dat veel Nederlanders naar het zuiden afreizen voor een korte vakantie.

,,Zuid-Limburg met het groene Heuvelland, de Maasplassen in Midden Limburg, Noord-Limburg met het natuurrijke Land van Peel en Maas en de vennen en stuifduinen in de Maasduinen. Van uitgestrekte bos- en heidearealen, moerassige hoogveengebieden tot hoog-en-droog-gelegen zandverstuivingen en mergelplateaus. Deze landschappelijke afwisseling maakt de provincie uniek", zo promoot de VVV.

Ook het feit dat Limburg een waar fiets- en wandelparadijs is vanwege het uitgebreide routenetwerk en de vele (fiets)veerpontjes over de Maas, valt bij de toeristen in de smaak. Voor fervente wandelaars zijn de natuurreservaten en de stiltegebieden een trekpleister.

Tenminste zesenveertig procent van de Nederlanders zou (nog) weleens een overnachting in Limburg willen boeken, blijkt uit onderzoek van Logis Hotels. Hotelgasten bezoeken tijdens hun verblijf het liefst een stad, al vallen de dorpjes ook in de smaak.

Als de dames het voor het zeggen hebben, kiezen zij na Limburg voor Zeeland als favoriete provincie voor een nachtje weg. Bij de mannen is Zeeland minder in trek; slechts 27 procent gaat hier graag naartoe en dat is evenveel als naar Noord-Brabant en Noord-Holland. Het zijn de plaatsen Maastricht, Valkenburg en Gulpen die de provincie Limburg aantrekkelijk maken.

Welke provincie geniet uw voorkeur voor een nachtje weg?